Giraffenklas

Klik op de krant voor het nieuws en de foto’s van de giraffenklas te bekijken

Hallo iedereen,

Ik ben Juf Winny!
Mijn huisje staat in Duffel! Daar woon ik samen met mijn man Kristof en twee kapoenen Merel (12 jaar) en Jesse (9 jaar). Dit schooljaar is voor mij een beetje nieuw! Merel gaat naar het eerste middelbaar! Vanaf nu is het nog enkel Jesse die met mama mee naar de school mag rijden. Dat is best we spannend!
Wat ik erg leuk vind: koken, maar dan vooral nieuwe recepten uitproberen en samen met vrienden op stap gaan! Ik ben ook helemaal verliefd op een klein vissersdorpje in Spanje. Ik en mijn gezin proberen er dan ook zoveel mogelijk tijd in de vakantie door te brengen. heerlijk is dat! Wat ik helemaal niet leuk vind: ramen wassen, regen en ruzie!

Ik mag ondertussen al 11 jaar deel uitmaken van dit schoolteam. Binnen deze 11 jaar heb ik al veel ervaringen op de verschillende vlakken van het kleuteronderwijs kunnen vergaren.
Maar dit is reeds het zevende jaar dat ik de trotse juf ben van de oudste kleuters!
Een veilige klasomgeving waar ieder kind zich goed voelt en graag naar toe komt, dat is waar ik naar streef. Zo komt bijleren en nieuwe technieken oppikken vanzelf. Het liefste vertel ik een verhaal of speel ik poppenkast!

Vele groetjes!!!!!

Wat mag je verwachten als jouw kapoen in de 3de kleuterklas zit?

De kleuters leren er spelenderwijs wiskundige begrippen.

Tijdens schrijfdans leren de kleuters op het ritme van de muziek allerlei voorbereidende schrijfbewegingen maken, wordt de fijne motoriek verder geoefend.

Er zijn onze maandelijkse bibliotheekbezoeken en in de klas is er een rijk uitgebouwde boekenhoek waarbij de kleuters de kans krijgen vrij in boeken te kijken, helpen bij de ontluikende geletterdheid en ontluikend lezen.

Als voorbereidend rekenen leren ze tijdens allerlei spelletjes omgaan met cijfers.

Een initiatie Frans waarbij FlonFlon (het Franse schaapje) ons komt helpen.

Met zwemmen starten we na de krokusvakantie!

Dit jaar starten we ook weer met contractwerk.
Kleuters krijgen de opdracht enkele taken op een korte termijn zelfstandig uit te voeren. Dit is een extra hulp om nog beter te kunnen differentiëren binnen de klaspraktijk op niveau van elk individu.
Dit start pas vanaf het 2e trimester. Hij/zij zal op eigen niveau voorbereid worden voor het eerste leerjaar! (Meer info volgt)

Daarnaast is er voldoende ruimte om te genieten van hun laatste kleuterjaar!