Giraffenklas – K3

Klik op de krant voor het nieuws en de foto’s van K3 te bekijken

Hallo iedereen,

Ik ben Juf Winny!
Mijn huisje staat in Duffel! Daar woon ik samen met mijn man Kristof en twee kapoenen Merel (9 jaar) en Jesse (6 jaar). Dit is reeds het vierde schooljaar dat ze met mij mee naar GBS Lint komen. Dat vinden ze nu nog leuk, om mama zo veel te zien. Zou het zo blijven als ze groter worden?

Wat ik erg leuk vind: koken, maar dan vooral nieuwe recepten uitproberen, samen met vrienden op stap gaan en zingen bij Amivoca, het gemengd koor van Kontich! Wat ik helemaal niet leuk vind: ramen wassen, regen en ruzie!
Ik mag ondertussen al 7 jaar deel uitmaken van dit schoolteam. Binnen deze 7 jaar heb ik al veel ervaringen op de verschillende vlakken van het kleuteronderwijs, kunnen vergaren.
Een veilige klasomgeving waar ieder kind zich goed voelt en graag naar toe komt, dat is waar ik naar streef. Zo komt bijleren en nieuwe technieken oppikken vanzelf. Het liefste vertel ik een verhaal of speel ik poppenkast!

Vele groetjes!!!!!

Wat mag je verwachten als jouw kapoen in de 3de kleuterklas zit?

De kleuters leren er spelenderwijs wiskundige begrippen.

Tijdens schrijfdans waarbij de kleuters op het ritme van de muziek allerlei voorbereidende schrijfbewegingen maken, wordt de fijne motoriek verder geoefend.

De maandelijkse bibliotheekbezoeken en de rijk uitgebouwde boekenhoek waarbij de kleuters de kans krijgen vrij in boeken te kijken, helpen bij de ontluikende geletterdheid en ontluikend lezen.

Als voorbereidend rekenen leren ze tijdens allerlei spelletjes omgaan met cijfers.

Een initiatie Frans waarbij FlonFlon (het Franse schaapje) ons komt helpen.

Het super-mega-fantastisch-fijne kleuterkamp dat in juni zal plaatsvinden. We trekken er samen op uit om een onvergetelijke 3-daagse te beleven. Buiten spelen, bosspelen, samen zingen, samen dansen, samen naar een bospoppenkast kijken, samen eten, samen slapen,… Kortom: een geweldige ervaring!

Dit jaar starten we ook weer met contractwerk.
Kleuters krijgen de opdracht enkele taken op een korte termijn zelfstandig uit te voeren. Dit is een extra hulp om nog beter te kunnen differentiëren binnen de klaspraktijk op niveau van elk individu.
Dit start pas vanaf het 2e trimester. Hij/zij zal op eigen niveau voorbereid worden voor het eerste leerjaar! (Meer info volgt)

Daarnaast is er voldoende ruimte om te genieten van hun laatste kleuterjaar!