Zorgcoördinatie

Helaba,
Mijn naam is juf Hilde en ik ben de zorgcoördinator in jullie school. Samen met jullie juf of meester zoek ik naar manieren om jullie te helpen wanneer het wat moeilijker gaat. Jullie zien me daarom wel eens in jullie klas tijdens wiskunde of taal of in gesprek met jullie juf of meester.
Omdat ik het belangrijk vind dat kinderen van alle leeftijden zich goed voelen, besteed ik ook veel aandacht aan het leren communiceren met elkaar. Wanneer jullie ruzie hebben en er niet goed uitgeraken, probeer ik jullie te helpen op een rustige en respectvolle manier met elkaar in gesprek te gaan.

Dit schooljaar werd er een kangoeroeklas opgestart. Voor kinderen die wat meer uitdaging zoeken, werk ik projecten uit. Hier kan tijdens vastgelegde uren in de klas aan gewerkt worden. De kangoeroeklas vind je in de kleuterafdeling op de eerste verdieping aan het einde van de gang.
Bij de kleuters geef ik ook ondersteuning in de vorm van bodymap. Om goed te kunnen schrijven, moet ons lichaam vlot bewegingen kunnen uitvoeren. Dat begint bij eenvoudige oefeningen met bv. de armen en ook benen.
De grotere kinderen staan voor andere uitdagingen: leren lezen is daar één van. In de klas krijgen jullie meer tijd om te lezen en om puur te genieten van een leuk, grappig, spannend of leerrijk verhaal. Soms is dat een strip, maar nog beter is een verhalenboek, of misschien een encyclopedie? We zoeken samen naar manieren om jullie leesplezier bij te brengen. Lezen gaat pas beter als je veel oefent en dat doe je dan makkelijker omdat je het leuk vindt en ervaart dat je er ook veel bij leert.
Samen met directeur Sonja, zit ik dicht bij het secretariaat. Als je een gesprekje wil met mij, kan je dat ook aanvragen door een briefje in de uilenbus bij mijn bureau te steken. Je kan me natuurlijk ook gewoon aanspreken in de gang of waar je me maar tegenkomt.
Ik wens je een heel fijn schooljaar toe!
En als het even minder fijn is, weet je me te vinden!

Warme groetjes!
Juf Hilde