Lezing over dyslexie

Afbeeldingsresultaat voor dyslexie

Best ouders,

Maandelijks organiseert het NeuroVisueel Centrum i.s.m. verschillende Vlaamse bibliotheken informatie avonden rond dyslexie, taal- en rekenproblemen.
In oktober zijn de bibliotheken van Sint-Katelijne-Waver, Borsbeek, en Berchem aan de beurt. Wij nodigen u, uw collega’s en ouders van harte uit op een van deze lezingen.

Wanneer automatiseringsproblemen om de hoek komen kijken is afwachten geen optie. Hoe sneller je ingrijpt hoe kleiner de schoolse achterstand en de emotionele lading op het einde van de rit.
Uiteraard ontwikkelt elk kind anders, op zijn/ haar eigen tempo en op zijn/ haar eigen manier. Maar als je weinig of geen evolutie ziet grijp dan in. Zorg er voor dat de glimlach van je kind niet verdwijnt. Ons doel? Een gelukkig kind dat met plezier naar school gaat!

Wat mag u verwachten van de lezing?

• Herkenningspunten van beginnende automatiseringsproblemen
  • Een andere kijk op taal- en rekenproblemen
  • In het hoofd van een kind, meer dan moeilijk lezen en fouten schrijven
  • Een andere en effectieve aanpak
  • Elk kind kan leren, op zijn/ haar eigen manier
  • Kennismaking met de lees- en luisterboeken van de bibliotheek voor kinderen en jongeren met leesproblemen en dyslexie.

Door oa de preventieve begeleiding hielp het Centrum de voorbije jaren enkele honderden kinderen. Dat leidde tot mooie succesverhalen die je kan nalezen op de website of Facebook pagina.
Met heel eenvoudige en kindvriendelijke aanpassingen kan je je kind beter en zelf ondersteunen thuis. Kom er alles over te weten tijdens lezing.

Van harte welkom in de bib:

7 oktober in Sint-Katelijne-Waver
14 oktober in Borsbeek